Tudomány
Kínában sikeres sziámi iker összenövesztést hajtottak végre
Páratlan bravúrműtét
Say Tho
Komplikált beavatkozás
Pekingben egy 210 fős sebészekből és papokból álló team sikeres testösszenövesztő műtétet hajtott végre a 26 éve ún. "corpus separatus", vagyis "külön test" szindrómában szenvedő testvérpáron Kingen es Kongon. E kór egyik jellegzetessége, hogy a betegek teljesen különálló vérkeringéssel és szervekkel rendelkeznek, s mindent egymástól függetlenül képesek csinálni.

"Az életünk kész rémálom volt. Egymástól 1200 kilométerre éltünk, s mindketten azt csináltunk, amit akartunk" - nyilatkozta King. "Az emberek mindig megbámultak minket, ahogy egymástol fél méterre sétáltunk az utcán. A normálisan összenőttfejű gyerekek már az óvodában is dömperrel piszkáltak minket, hogy mi mik vagyunk. Pedig mi is csak úgy akartunk élni mint a többiek: egyszerre menni vécére, vagy a másik nőjének a hátán pihentetni a fülünket, amíg az dugja."

Kínai hivatalos politikai körök is elismeréssel nyilatkoztak az orvosok teljesítményéről
Az operációt vezető orvosok, a pekingi egyetem professzora Ni'n Chen Bay és az amerikai vendégprofesszor Dr. McHalls elmondták, hogy a pácienseket saját kérésükre a talpuknal varrták össze. "Mindig problémájuk volt, hogy a tornaórán szabályosan megcsinálják a bicikliző gyakorlatot. Ezzel tobbet nem lesz gonndjuk" - nyilatkozta McHalls a műtétet követően. Orvosilag a hátuknal történő összenövesztés egyébként egyszerűbb lett volna, mivel King púpos, Kong pedig lukhátú, de hát így jártak.
 «  vissza  «