Iszonyat
Vérengzés az étkezőben
Az etológusok értetlenül állnak az eset előtt
Habaria Press
Játék a tűzzel
Tegnap éjjel egy megvadult tigrishez riasztották a rendőrséget. A lakótelepi, 7. emeleti lakásban szörnyű látvány fogadta a kiérkezett tűzoltókat. Mindenütt műanyag darabkák és fémlemezek voltak elszórva az étkezőben, s a romok felett a család kedvenc tigrise nyalogatta a lábát békésen. A nyomozás eddigi adatai szerint a fenevad rátamadt az ablakra szerelt védtelen reluxára és darabokra szaggatta azt. A ház lakóinak elmondása szerint ez már nem az első eset, hogy a tigris aggressziven rátámadt valakire. A nevük elhallgatását kérő tigristulajdonosok (Kaber Bedi és neje) egyik szomszédja elmondta, hogy alig egy hónapja a tigrissétáltatás közben rávetette magát Picurra, a nílusi kajmánjára, s csak a kék bálnájával éppen arrafelé játszó másik szomszéd lélekjelenlétenek köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

A plüss tigrisek csak látszólag veszélytelenek
Az etológusok értetlenül állnak az eset előtt. A tigris normális esetben nem támad a reluxára, hacsak a reluxa nem viselkedik kihivóan vagy támadólag. A reluxa feltehetően elcsavarodhatott, vagy leengedhetett, de az is lehet, hogy a vadállat egy rivális tigrisnek nézte a tigrisre igen hasonlító reluxát.

A lakótelepen gyorsan híre ment az esetenek, s azóta a redőnyőket és reluxákat nem engedik le a játszótérre. A félelem szinte tapintható, alig lézeng néhány ember a lakótelep utcáin. Az este csendjét csak néhány kóbór orrszarvú és kivert oroszlán hangja veri föl.
 «  vissza  «