Brittudósok
Botrány! Diana hercegnő vérborzalmas gyermeket vár Zámbó Jimmytől, aki mégis él, mert elrabolták az UFÓk
Brit tudósok felfedezték a világ legeladhatóbb bulvárcímét
Finánc Times
A jó cím sokat ér
Brit tudósok 12 éves kutatómunka után felfedezték a világ legjobban eladható bulvárcímét. A John F. Dailymirror által vezetett 78 fős team computer tomográffal (CT) vizsgálta hüllők agyát, miközben kölünböző bulvárújságok szalagcímeit mutatták nekik. "Az állatok általában a Sun negyedévente megjelenő Akvarisztika és gömbcsuklók című mellékletére reagáltak a legjobban" - mondta el Dailymirror. A kísérlet megrendelői azonban nem ilyen eredményre számítottak. Kérdőre vonták Dailymirrort, hogy miért nem emberekkel kísérletezett.

"Ilyen durva beavatkozást embereken etikátlan lett volna elvégezni" - volt a tudós válasza. A pénz és idő fogytán végül a tudósok megkérdezték feleségeiket, hogy miért szokták megvenni a bulvár újságok egy-egy lapszámát. "A reprezentatív felmérésből - mellyel a projekt rengeteg pénzt takarított meg - kiderült, hogy a bulvár újságok vásárlóit leginkább Diana herecegnő, a vérborzalom, valamint az UFO-k érdeklik és egy szintén reprezentatív baby sitter válaszai alpján Zámbó Jimmy is felkerült a listába." Az ezen témák által megfogalmazható címek igen válotzatosak lehetnek, így a "Zámbó Diana vérufót rabolt egy gyerektől" ugyanolyan jól fogyó lapszámot eredményezhet, mint a "Diana vérét elrabolta Zámbó Jimmy, aki egy UFO".

Eladhatósági szempontból a felmérés szerint második helyre a "Brit tudósok felfedezték a világ legeladhatóbb bulvárcímét" cím került.
 «  vissza  «